Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Sisyfos

Sisyfos er i græsk mytologi en helt og en tidligere konge af Korinth, søn af Aiolos og Enarete, og der var dømt til at han til evig tid skulle rulle en sten op ad en bjergside. Hver gang han er næsten ved toppen ruller stenen fra ham og ender ved bjergets fod. Han må så begynde forfra - et sisyfosarbejde.

Ligesom Odysseus er han symbol på snuhed, og takket være netop denne egenskab lykkedes det engang Sisyfos at fange Thanatos og lægge ham i lænker så ingen mere ville dø. Det er dog kendt i græsk mytologi, at ingen af de græske guder eller gudinder bryder sig om at blive modarbejdet, og at deres straffe er grusomme. Ares blev udsendt for at befri Thanatos, hvilket han gjorde med lethed. Sisyfos' straf blev at han til evig tid skulle være i Tartaros og udføre et hverv. Han skulle rulle en sten større end ham selv op ad et bjerg. Stenen er magisk og besidder evnen til at undslippe Sisyfos hver eneste gang den bliver rullet til toppen. Således vil Sisyfos aldrig blive fri.

Årsagen til at han idømtes denne straf var, at Zeus havde en hemmelig affære med Asopos' datter Aigina. Da Asopos ledte efter sin datter, skulle Sisyfos have røbet sagens sammenhæng for ham.



Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.





Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.