Netleksikon - Et online leksikon | Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle. |
Forside | Om Netleksikon |
MuffulettaNew Orleans kan påberåbe sig berømmelse for oprindelse af to forskellige sandwich. Po' Boy og Muffuletta.Muffuletta (kan staves på mange forskellige måder) er egentlig navnet på et siciliansk brød. Brødet er stort og rundt og fladt, ca. 25 cm i diameter. Det minder i nogen grad om en burgerbolle. Konsistensen er fast, noget i stil med focacia brød.
En typisk muffuletta består af en muffulettabrød, der er delt vandret (som en burgerbolle). Brødet dækkes med en pasta bestående marinerede, finthakkede grøntsager. Hovedbestanddelen i denne pasta er grønne og sorte oliven, men der er også selleri, blomkål, og gulerødder – og af og til hvidløg, kapers samt peberfrugt. Det hele er rørt sammen med olivenolie og har typisk marineret i mindst 24 timer.. Oven på denne pasta lægges lag af skinke, salami, mortadella og provolone, og måske endnu et lag pasta, og til sidst den anden halvdel af brødet. Sandwichen opvarmes ofte inden serveringen for at blødgøre provolonen. En muffuletta mætter godt, og to personer kan godt dele en enkelt, uden at gå sultne fra bordet.
|
![]()
|
Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket. |