Netleksikon - Et online leksikon | Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle. |
Forside | Om Netleksikon |
Granatæble (Punica granatum)
Den læderagtige frugtskal gemmer på kerner indkapslet i rødt, saftigt frugtkød, som holdes på plads af et guligt gitterværk. Frugten har sæson i det sene efterår og hen over vinteren. Man bruger kernerne, eller saften fra de pressede kerner, i madlavning, hvor de tilføjer en frisk, sød og let syrlig smag. Kernerne kan bruges som de er i råkost eller salat, man kan drysse dem over krydrede kødretter, tilsætte dem i yoghurt, eller man kan presse saften af dem og lave sorbet, blande det med appelsinsaft eller lave en apperitif ved at spæde op med cremant.
|
![]()
|
Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket. |