Netleksikon - Et online leksikon | Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle. |
Forside | Om Netleksikon |
EnsilageEnsilage er syregærede, grønne urter, der bruges som foder. Råmaterialet kan være vilde engplanter, grønhøstet korn (f.eks. havre) eller majs. Umiddelbart efter at man har slået afgrøden, bliver den presset let sammen og pakket lufttæt. De iltkrævende åndingsprocesser vil snart have opbrugt al ilt, og i stedet kommer der gang i de anaërobe gæringsprocesser. I princippet svarer ensilering ganske til fremstilling af surkål (tysk: Sauerkraut).Ved gæringen øges foderets holdbarhed, uden at dets næringsværdi falder. Da ensilering er uafhængig af vejret og også kræver mindre arbejdsindsats, er det blevet en meget anvendt metode til fremstilling af vinterfoder.
|
![]()
|
Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket. |