Netleksikon - Et online leksikon | Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle. |
Forside | Om Netleksikon |
Bøf (mad)Bøf (fransk boeuf, engelsk steak) er en skive oksefilet, der er banket med en kødhammer, bestrøet med salt og peber og stegt i smør på en pande.Anrettes bøffen med løg, kaldes den engelsk bøf, med hovmestersmør fransk bøf. Ofte benævnes den efter de tilsætninger, hvormed den serveres, for eksempel Bøf à la béarnaise, når den er overhældt med bearnaisesovs. Bøf-karbonade eller hakkebøf kaldes bøf, hvortil kødet er hakket eller malet gennem kødmaskine. Et andet populært navn er hamburger, som er en amerikansk opfindelse. Bøf-kotelet, en tyk skive højreb med vedhængende ben. Kødet er først brunet over rask ild og derefter stegt i en ovn. Bøf à la mode er et større stykke skært oksekød, der er spækket med flæskestrimler dyppede i salt og krydderier. Det steges under lukket låg ved svag ild, mens det af og til dryppes med vin eller hvidtøl. Råvaren kommer fra koen og kalven - herunder specielle kødkvægracer som:
Eksterne henvisninger/kilder
|
![]()
|
Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket. |