|
Blåbær (Vaccinium myrtillus)
Blåbær
|

|
{}
Blåbær er pragtfulde frugter.
|
Videnskabelig klassifikation
|
|
Blåbær (Vaccinium myrtillus) er lave buske (beslægtede med Tyttebær (Vaccinium vitis-idaea)), der vokser vildt i de nordiske skove og på fugtige heder. Planterne er løvfældende med små, lysegrønne blade, og de får små, hvid- grønne, krukkeformede blomster med et svagt, lyserødt skær. Bærrene er blå eller næsten sorte og dækket af et vokslag, der giver skindet en lettere dugget overflade. Frugtkød og saft er stærkt rødt i farven. Smagen er mild og aromatisk.
Bærrene (blåbær) anvendes til desserter, i kager og til syltetøj. Bærret indeholder C-vitamin, karotin, jern og magnesium. Bæret anvendes også i naturmedicin, og det menes at have en lægende og desinficerende virkning. Kogt blåbærsaft er blevet anvendt mod diarré. Til gengæld kan blåbærets farvestoffer være skadelige, hvis man spiser for store mængder.
Se også
Kilder/henvisninger
Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
|

|