Netleksikon - Et online leksikon | Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle. |
Forside | Om Netleksikon |
Abrikos (frugt)![]() Frugterne er saftige, orange-gule stenfrugter, omkring 3-4 cm i diameter, der ligner små ferskener. Frugten indeholder op til 85% vand. Det tynde skind er fløjlsagtigt - nærmest håret - som ferskenens. Smagen er sød og frisk. Kernen er en flad sten, der indeholder et frø. Frøkernene indeholder helt op til 50% olie, der gør, at kernerne kan bruges som alternativ til mandler i produktion af marcipan. Abrikoser kan spises friske, eller de kan anvendes til for eksempel syltetøj og marmelade. Tørrede abrikoser kan spises som snack. Tørrede abrikoser er som regel tilsat sulfit for at konservere dem og bevare den lyse farve (svovlede abrikoser).
Abrikosen indeholder blandt andet karotin, C-vitamin og jern.
|
![]()
|
Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket. |