Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Zürich

Zürich er en schweizisk by og er hovedstad af kanton Zürich. Det er den største og placeret i naturskønne omgivelser ved Zürichsøen. Byen er et vigtigt knudepunkt for Europas luftruter. Byen har universitet, teknisk højskole, finanscentrum og tekstil-, maskin- og grafisk industri.

Byen har 365 000 indbyggere, med agglomerationen 1.1 mio. Kantonen har 1.22 mio (i flertal tysk talende og evangeliske) indbyggere og en flade af 1729 km².

Zürich var allerede en keltisk bebyggelse og havde i Romertiden et kastel og i Højmiddelalderen en borg for de tyske konge/kejsere. 1218 fri rigsstad, siden 1351 medlem af den Schweiziske Edsforbund, var i Reformationstiden et centrum af protestantisme (reformator i Zürich var Ulrich eller Huldreich Zwingli).

Ekstern kilde/henvisningDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: