Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

World Wide Web

World Wide Web (eller WWW) er et hypertekst-system, der fungerer over Internet. I daglig tale bruges termen Internet ofte fejlagtigt om World Wide Web.

For at se information på WWW bruger man et program kaldet en browser til at hente hjemmesider fra en webserver og vise dem på brugerens skærm. Brugeren kan så følge hyperlinks til andre sider eller sende information tilbage til serveren. Det at følge et hyperlink kaldes også at surfe på Internet.

Som basis for WWW er der tre standarder eller protokollerler: En URL, der angiver en unik adresse for hver eneste side på WWW; HTTP der specificerer, hvordan browseren og serveren sender information til hinanden, og HTML der definerer, hvordan informationen skal formateres, så den kan vises af browseren. Yderligere er der også kommet ASP og PHP til, hvor siderne dannes dynamisk på serveren.

For at finde en ønsket side blandt de mange sider på WWW, bruger man ofte en søgemaskine, hvor den største søgemaskine for tiden er Google. I Danmark er Jubii en populær søgemaskine og portal.

Se også

  • Internets historie

Eksterne henvisninger

Information om søgemaskinerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: