Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Wales

Wales er en halvø i det sydvestlige Storbritannien, og er en af Det Forenede Kongeriges hoveddele. Wales har et areal på ca. 20.768 km² og et befolkningstal på ca. 2.881.000 (1990). Hovedstaden hedder Cardiff.

Regionen har været afhængig af England siden 11. århundrede. Den keltiske egenart er dog bibeholdt og har fra det 19. århundrede dannet grundlag for en nationalistisk bevægelse, Plaid Cymru, der i 1974 fik to repræsentanter i Parlamentet.

Det walisiske sprog, kymrisk er et keltisk sprog, der er nært beslægtet med bretonsk i Bretagne. Det tales af cirka 550.000 mennesker, især i det nordlige Wales.

Ekstern henvisningDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: