Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Viden

Viden er det, som en person eller en gruppe ved implicit eller eksplicit om et bestemt emne. Sådan lyder den sproglige forklaring på begrebet, men det diskuteres meget, om det kan begrundes, at nogen har en "viden", når de blot har fået på anden hånd, dvs. via det, de har hørt fra andre, hvad de har læst om, eller hvad de set i medierne.

Der findes forskere, som mener, at egentlig viden er den viden, man selv har skaffet sig ved egne oplevelser og erfaringer. Til gengæld bygger hele vores kultur på formidlet viden: Ingen går hen for at genopfinde den dybe tallerken, når man kan skaffe sig den nødvendige viden fra andre.

Det er måske netop det menneskelige kendemærke par excellence, at vi bygger videre på formidlede erfaringer, sådan at historien ikke skal begynde forfra, hver gang et menneske vokser op.

Dette er i hvert fald baggrunden for samfundenes enorme investeringer i uddannelse.

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: