Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Velociraptor

Velociraptor

{}
Videnskabelig klassifikation
Rige: Animalia (Dyr)
Række: Chordata (Chordater)
Klasse: Archosauria
Overorden: Dinosauria (Dinosaurer)
Orden: Theropoda
Familie: Dromaeosauridae
Slægt: Velociraptor
Arter
Velociraptor mongoliensis

Velociraptor er en slægt af dinosaurer, der tilhørte familien Dromaeosauridae. Det var fuglelignende rovdinosaurer, som levede for mellem 85 og 80 millioner år siden. Velociraptor kunne blive op til 2,7 m lang med en hoftehøjde på 0,5 m.

Kløer og tænder

Velociraptorerne havde stærke kæber, med rækker af skarpe tænder. Disse gav dyret, sammen med de karakteriske og store kløer, et imponerende våben. Dets kløer kunne nå en størrelse, som er sammenlignelig med tænderne på den uddøde sabeltiger.

Jurassic Park Filmen

Velociraptor spiller en central rolle i Spielberg-filmen Jurassic Park. For at gøre den mere uhyggelig er den i filmen i nogen grad modelleret efter en anden slægt Deinonychus, som var mere end to gange så stor som den rigtige Velociraptor.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: