Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Varmekapacitet

Et legemess varmekapacitet er dets evne til at gemme varme. Varmekapaciteten for en mængde stof målt i gram er per definition den mængde varme målt i joule, der skal til for at ændre (hæve eller sænke) stoffets temperaturC.

For simpelhedens skyld bør man undgå faseovergangeovergange i det valgte temperaturinterval, da varmefylden her er diskontinuert. En faseovergangs varmemængde per gram bør måles separat. I dette tilfælde er sammenhængen mellem varmekapacitet og varmefylde: varmekapacitet = varmefylde * masse.

En faseovergangs varmemængde per gram er f.eks.:

  • Smeltevarme
  • Størkningsvarme
  • Fordampningsvarme
  • Fortætningsvarme

Ved måling af en faseovergangs varmemængde, bør underafkøling undgås, medmindre man er interesseret i underafkølingens fænomen.

Se også

  • VarmeledningsevneDenne artikel er fra Wikipedia.
Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: