Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Varberg

Varberg (opr. dansk Varbjerg) er en kommune og købstad i Halland og Hallands len.

  • Areal: 873 km2
  • Indbyggertal: 52 400 indbyggere(1999).

Varberg by, med cirka 24 500 indbyggere, er en turist- og købstad med havn og har bådforbindelse med bland andet Grenå i Danmark. Byen var, som resten af Halland og Skånelandene, dansk fra begyndelsen af. De ældste belæg for byen er et brev fra 1343 hvor byen blev kaldet for "Gedekær". Ved begyndelsen af 1400-tallet blev navnet Varbjerg antaget efter den nærliggende fæstning, oprindelig en borg anlagt i 1280-tallet.

Varbjerg blev i Den Nordiske Syvårskrig alvorligt hærget af svenskerne, som "foranstaltede et skrækkeligt blodbad blandt de stridbare forsvarere; dog skånede man gamle mænd, kvinder og børn, som blev taget til fange". Byens præst blev halshugget foran kirkens alter. Efter at byen var blevet plyndret, blev den lagt i aske, og da svenskerne havde foretaget et lignende togt mod Halmsted, vendte de tilbage til Varbjerg, hvor de indtog fæstningen og likviderede hele besætningen med undtagelse af kommandanten Hans Holk og nogle andre adelsmænd.

Fra Brømsebrofreden i 1645 har byen sammen med resten af Halland været under svensk overhøjhed.

Den berømte danske teolog og historiker Povl Helgesen (1485- ca. 1535), var født i Varbjerg.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: