Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Vaccination

Vaccination er en form for forebyggelse mod infektionssygdomme: Et sygdomsfremkaldende stof eller mikroorganisme, der er svækket eller død, bliver påført en anden organisme der derefter udvikler immunitet i større eller mindre grad.

Den første vaccination blev sandsynligvis udført af gårdmanden Benjamin Jesty i 1774 hvor han vaccinerede sin kone og hans to sønner mod kopper ved hjælp af pus fra ko-kopper. Det skete på baggrund af den lokale tro at malkepiger der var smittet af køer ikke udviklede den menneskelige mere alvorligere variant af kopper. Vaccination blev kendt internationalt efter den engelsk læge Edward Jenner's beskrivelse af hans vaccination af James Phipps den 14. maj 1796.

Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: