Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Ursula K. Le Guin

Ursula Kroeber Le Guin (født 21. oktober 1929 i Berkeley, Californien i USA) er en forfatterinde, essayist, digter, oversætter og fransklærer.

Hendes fader var antropolog, moderen forfatterinde (denne har blandt andet skrevet adskillige værker om de californske indianere). Hun blev i 1953 gift med historikeren Charles A. Le Guin i Paris, med hvem hun har fået tre børn. Hun bor i Portland, Oregon.

Ursula K. Le Guin er mest kendt, både i Danmark og i udlandet, for sine fantasy-børnebøger om troldmanden Gæt og hans verden (udgivet på dansk fra 1985 til 1991); disse, som de fleste andre af hendes værker, er baseret på jungianisme, samt hendes taoistisk-anarkistiske livsfilosofi. Også udgivet på dansk er hendes Mørkets Venstre Hånd samt andre science fiction-værker for voksne; disse er mere åbenlyst politiske og har et specielt stærkt feministisk budskab. Hun har også oversat Lao Tzus Tao Te Ching (et 40-årigt projekt).

Hun har også skrevet adskillige kritiske tekster om fantastisk litteratur, der har gjort betydeligt for at hæve dens niveau.

Hun har udviklet en stærk fornemmelse for de filosofiske muligheder, der gemmer sig i formen.

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: