Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Tyngdekraften

Tyngdekraft

tyngdekraft: gravitation eller, med en ældre betegnelse, almindelig massetiltrækning. Virker som en universel naturkraft mellem alle legemer og er ansvarlig for det træk, som Jorden udøver på os. Størrelsen af tyngdekraften ved jordoverfladen er givet ved produktet af det påvirkede legemes masse og tyngdeaccelerationen. Centrifugalaccelerationen, der er årsag til centrifugalkraften, skyldes Jordens rotation, og den er størst ved ækvator. Centrifugalaccelerationen er udadrettet og har en største værdi på ca. tre promille af accelerationen forårsaget af Jordens massetiltrækning - gravitationen.

Denne artikel er fra Wikipedia.
Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: