Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Tvillingerne (stjernetegn)

Tvillingerne (Gemini) er det tredje stjernetegn i dyrekredsen.Tegnet ligger mellem Tyren og Krebsen. Solen bevæger sig siderisk igennem Tvillingerne fra midten af juni til midten af juli.

Table of contents
1 Astronomisk
2 Mytologisk
3 Astrologisk
4 Eksterne henvisninger

Astronomisk

Tegnet er fuldt synligt fra 90°N til 55°S. Castor, en bemærkelsesværdig flerdobbelt stjerne og Pollux er de to klareste stjerner i dette stjernetegn. Derudover findes her stjernehoben M35 og Klovneansigtet, den planetariske stjernetåge NGC 2392.

Mytologisk

  • Græsk: Tvillingerne Castor og Pollux, tvillinge helte som bl.a. sejlede med Argonauterne ud efter det gyldne skind.
  • Bibelsk: Jakin og Boaz, de to søjler i Salomons tempel.

Astrologisk

Astrologien tillægger solens placering i fødselshoroskopet en række betydninger. Men da solen kun er en ud af mange faktorer i et horoskop er følgende beskrivelse ikke dækkende for alle mennesker med solen i dette tegn:

Mennesker født med solen i tvillingernes tegn siges at være meget socialt orienterede. De er oftest de fødte entertainere og er alle tiders festaber. De er dygtige til kommunikation og har ofte et stort netværk. De føler sig ofte splittede, da tvillingernes dualistiske natur slår igennem i deres personlighed. Har tendens til overfladiskhed.

Kendte danskere født i tvillingernes tegn: Eddie Skoller, Peter Belli, Lise Nørgaard, Carl Nielsen, Mogens Glistrup, Lone Dybkjær, Prins Henrik, Kronprins Frederik, Prins Joachim, Michael Laudrup, Bo Hamburger, Frank Jensen, Lars Hjortshøj, Lotte Heise, Poul Nyrup Rasmussen.

Eksterne henvisninger

Castor og PolluxDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: