Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Trelleborg (Sverige)

Trelleborg er Skånes sydligste by på Søndersletten (Söderslätt), med 38.000 indbyggere. Fik købstadsrettigheder i 1257. Byen var, som Skåne, dansk fra begyndelsen af historisk tid.

Trelleborg var beboet allerede i 700-tallet.

I Trelleborg findes en rekonstruktion af trelleborgen som blev opført under Harald Blåtands tid.

Byen var så rig, at Malmø-borgerne i 1600-tallet klagede over konkurrencen, og under Den Nordiske Syvårskrig gjorde svenskerne landgang udelukkende for at plyndre den og svide den af. I 1617 blev den ødelagt igen ved brand, og malmøboerne gik til kongen og forklarede for ham at Trelleborg var helt overflødig. Christian 4 gav dem ret og inddrog Trelleborgs købstadsprivilegier.

Men trelleborgerne fortsatte uden privilegier, og efter Danmark ved Roskildefreden i 1658 mistede Trelleborg sammen med resten af Skånelandene til Sverige, måtte øvrigheden have skarp besked fra Stockholm om at "platt avskaffa all borgerlig näring i den fläcken". Det hjalp en tid, men beliggenheden var for indlysende rigtig og havnen for god og byen blev købstad igen i 1865.

Byens navn var i lang tid forsvensket "Trälleborg". I 1937 fik byen sit oprindelige navn tilbage.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: