Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Tørvemosart (Sphagnum cuspidatum)

Dette er et stoppested for Minibussens destination Højmose.
Næste stop er {}.
Forrige stop var {}.

Tilbage til: Biota, Grønne planter (Viridiplantae), Stængelplanter (Embryophytes), Mosser (Bryophyta), Tørvemos-klassen (Sphagnopsida), tørvemos-ordenen (Sphagnales), Tørvemos-familien (Sphagnaceae), Tørvemos-slægten (Sphagnum).

Tørvemos
En typisk Sphagnum-biotop med Hvid Næbfrø
  5-10 cm (Skjulte dele dog op til 30 cm)
  Juni
  Fuld sol (men meget vådt!)
Klassifikation:
Art:
Sphagnum cuspidatum

Tørvemos er meget lave, stedsegrønne, urteagtige planter, der er nøje knyttet til de sure højmoser. Så knyttet, faktisk, at de i vidt omfang selv skaber de betingelser, som de lever under. Størrelse: 0,005 x 0,30 m/år (0,5 x 30 cm/år).

Ikke-synlige træk

Tørvemos har ikke rigtige rødder og vokser løst oven i den masse af planter, som findes på stedet. Planternes særegne anatomi gør, at de kan løfte vand adskillige centimeter over niveau, sådan at næste generation af tørvemos kan begynde tilværelsen en smule højere end den foregående.

Hjemsted

Gennem århundreder og årtusinder medfører denne konstante vækst i højden, at højmosetørven bliver tykkere og tykkere, men også at mosen breder sig og dækker et større og større areal. Højmosen er et at de få eksempler på, at en anden vegetation kan fortrænge løvskoven som klimaks i Danmark. Alt dette skyldes tørvemos.

Se også

  • Lille Vildmose
  • Store Vildmose


Denne artikel er fra Wikipedia.
Læs artiklen hos Wikipedia.
Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: