Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Tjernobyl

Byen Tjernobyl ligger ved floden Pripjat i landet Ukraine. Den 26. april 1986 skete en stor miljøkatastrofe i form af en atomkraftulykke i Tjernobyl, idet atomreaktoren eksploderede. Byen lå dengang i Sovjetunionen. Lige efter ulykken meddelte man at der ikke var sket noget. Der blev dog målt en så kraftig stining af radioaktivitet, i både Danmark og Sverige, at russerne måtte erklære der var sket en ulykke. Det blev melt at der kun var 2 døde, men det viste sig senere at der var hele 32 omkomne. Over 40.000 mennesker fik senere kræft pga. udslippet, og et stort område omkring Tjernobyl, blev rømmet, fordi radioaktiviteten var for stor. 16 år efter kæmpes der stadig mod eftervirkningerne af katastrofen. Tjernobyl-ulykken skete om natten mellem den 25. og 26. april 1986, da der blev foretaget en sikkerhedstest.

Tjernobyl betyder malurt.
Denne artikel er kun påbegyndt.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at [ tilføje mere].

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: