Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Titanic

Titanic var en oceandamper, som startede sin jomfrurejse fra Southampton i England mod New York i USA den 10. april 1912 og fik et tragisk endeligt den 15. april på samme rejse, da Titanic kolliderede med et isbjerg. Det sank få timer efter i farvandet omkring Newfoundland. 1512 passagerer og besætningsmedlemmer omkom og kun ca. 700 overlevede.

Titanic var på den tid verdens største skib og blev anset for at være synkefrit. Skibet var et led i "White Star Lines" største satsning på den tid. Ved hjælp af tre enorme luksusskibe ville de gøre det hurtigere, nemmere og mere luksuriøst at krydse Atlanten. De tre skibe var Titanic, Olympic og Britannic. Men ideen blev aldrig gennemført, Titanic og Britannic sank begge to. Olympic var den eneste damper, der kom til at sejle i længere tid.

Vraget blev fundet i 1985.

 

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: