Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Thurø

Thurø ligger i det Sydfynske Øhav, lige syd for Svendborg og øst for Tåsinge. Øenen er hesteskoformet og landfast via en dæmning med Fyn.

På Thurø findes Rolf Krake-stenen. Det fortælles at skjoldungen Helge på et krigstogt gik i land på Thurø og gæstede alfekvinden Thora, som han voldtog. Da han besøgte øen for anden gang tog hun hævn ved at sende hans egen datter Yrsa i stedet, og med hende fik han sønnen Rolf Krake.

Thurø Rev der er på 38,9 ha. danner Thurøs sydøstligste del. Her vokser en del gamle tjørne, der kaldes Ellen Marsvins Tjørne. Et sagn fortæller, at de er plantet, da øens tidligere ejer Fru Ellen Marsvin tabte Thurø i spil til Christian IV.

På Thurø findes Danmarks ældste suttetræ, en hyld.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: