Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Termodynamikkens 2. lov

Tilbage til termodynamik
Termodynamikkens 2. lov drejer sig om mængden af entropi (uorden) i et system. Den 2. lov siger, at varmeenergi eller varme er noget speciel blandt energiformerne. Alle de andre kan omdannes til varme, men ikke omvendt. Det er ikke muligt at omdanne varme fuldstændigt tilbage til den energiform, den kom fra. Med andre ord: varme er energi af en lavere kvalitet.

Varme kan forstås som tilfældige bevægelser i stoffets partikler, dvs. som entropi. I et lukket system kan mængden af tilfældighed kun øges, hvad der medfører, at man ikke kan bringe orden tilbage i tilfældigheden uden en ydre påvirkning. Entropien (uordnen) i et lukket, makroskopisk system bliver aldrig mindre.

Det er umuligt at skabe en proces, der virker ved samtidigt at hente varme fra et lager og producere arbejde. Eller sagt i jævne ord:

"Selv den bedst konstruerede maskine taber til sidst energien og går i stå."

(dvs. evighedsmaskiner er en umulighed). Der findes en del mere humoristiske formuleringer af termodynamikkens 2. lov, f.eks.

"Med tid kommer rod"

"You can't unscramble eggs"Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: