Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Tåsinge

Tåsinge er en ø i Det Sydfynske Øhav, den er i nord forbundet med Svendborg via Svendborgsundbroen og i syd med en vejdæmning til Siø tæt på RudkøbingLangeland. De største byer på Tåsinge er Vindeby og Troense.

På Tåsinge finder man Valdemars Slot, der blev opført fra 1639 til 1644 af Christian IV, som bolig til sin søn Valdemar Christian. På Landet Kirkegård ligger kæresteparret Elvira Madigan og Sixten Sparre begravet. De blev fundet skudt på Tåsinge i 1889, efter at være løbet bort sammen.

Fra Bregninge Kirkes tårn, der ligger cirka 100 meter over havoverfladen, har man i klart vejr udsigt til Sydfyn, Als, Sjælland og Det Sydfynske Øhav.

Ekstern henvisningDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: