Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Takt (moral)

Takt er evnen og viljen til at indse den andens situation, og at handle ud fra den forståelse, sådan at den andens vilkår lettes. Det kan dreje sig om konkrete, materielle forhold, men det kan også dreje sig om psykisk eller social imødekommenhed.

Takt blev tidligere anset for at være en social færdighed, som det var vigtigt at kunne. I middelalderen var den en afgørende del i ridderlighedsidealet, og den har også senere været en grundpille i det at opføre sig som en gentleman.

Det er tankevækkende, at netop som denne livsholdning var ved at blive glemt, udkom Emma Gads berømte Takt og tone. Her reduceres takt fra at være en opøvet færdighed, der kan anvendes i alle situationer og overfor alle medmennesker, til et spørgsmål om stivnet etikette. I øvrigt har den ceremonielle etikette til alle tider været tænkt og brugt som støtte for udlændinge og andre socialt uøvede, når de skulle indføres blandt de højere lag af samfundet.

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: