Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Svirreflue

Tilbage til: Biota, dyr, leddyr, insekt, tovinger.

Svirrefluen eller blomsterfluen (Syrphidae) er et 4-25 mm (DK: 10-14 mm) langt insekt, som ses mest fra april-september og talrigest fra maj-juni. Antallet er slægterer er omkring 200 og antallet af arter er ca. 6000. De findes i overalt - undtagen på antarktis.

Blomsterfluen sætter sig på en blomst f.eks. rejnfan, eller kællingetand der er gul som blomsterfluen, så den ikke så let bliver set, ruller sugesnablen ud og begynder at suge nektar til sig. De er vigtige blomsterbestøvere ligesom bier er det.

Svirrefluen har 6 ben som andre insekter og er gul og grå med mange, mange brune øjne. Der er også et lidt lyserødt farvet skær i vingerne, den bevæger sig ved hjælp af vingerne og lidt med bagdelen, når den flyver. Svirrefluens bagkrop er ret flad i modsætnings til hvepsens runde bagkrop.

Svirrefluen står i kortere perioder helt stille i luften og den flytter sig i luften i hurtige ryk. Når den derimod går på plantebladene, ser den lidt klodset ud.

Hvis det er en han, er dens fjender andre hanner, bier og edderkopper, hvis det er en hun, er det kun bier og edderkopper.

Blomsterfluen lever kun af plantesaft, men mange - også dens fjender - lader sig narre af, at den ligner en hveps, der kan stikke.

Nogle af blomsterfluernes larver spiser bladlus andre lever af rådnende plantedele.

Kilder/Henvisninger

Eksterne henvisninger



Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.





Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: