Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Svend Poulsen

Svend Poulsen (ca. 1602 - ca. 1679), friskyttekaptajn, blev født enten i Gønge (Göinge) herred i Skåne eller i Halland. Han er uden tvivl den mest legendariske friskytte i historien. Omkring 1674 fik han tilnavnet Gøngehøvdingen, og de mest fantastiske historier er tilskrevet ham.

Han deltog i 1644 i Horns krig først som sergent ved et kompagni fra Gønge herred, som fortrinsvis havde Hallandsås som operationsområde. Han steg i graderne, og i 1657 er han kaptajn over en eskadron dragoner, som kæmpede mod svenskerne i grænseegnene mellem Skåne og Halland. Også på Sjælland kæmpede Svend Poulsen indædt bl. a. ved Kronborg i august 1658.

I begyndelsen af den Skånske Krig i 1676 er han major og tilbyder at hverve et kompagni dragoner i Skåne, men bliver syg i november, og siden hører man ikke mere fra ham. Som anerkendelse af Svend Poulsens indsatser for Danmark skænkede kongen i 1661 ham Lundbygård ved Vordingborg.

Litteratur:Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: