Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Sulla

Lucius Cornelius Sulla Felix (ca. 138 f.Kr - 78 f.Kr) Han blev kendt under navnet Sulla, og hans tilnavn Felix - den heldige - var en navn som blev tilføjet senere i hans liv, da han skulle have været en heldig general i kampene mod Numidien og senere invasionen af barbarerne kimbrerne og teutonerne.

Sulla blev født ind i en aristokratisk familie ved efternavnet Cornelius. Sulla var en fattig mand fra fødsel, men blev opdraget af to familier i slægt med hans egen, hvor der går rygter om han skulle have myrdet dem for at skaffe kapital til sin karriere i senatet.

I 107 f.Kr blev Sulla udnævnt som skatteholder med opsyn over skatteindtægter og udgifterne i Rom. Det var ca. tiden hvor Gaius Marius var valgt som general over de romerske legioner i Den Afrikanske Provins, som lå ved det gamle Karthago. Her vandt Marius en stor sejr over Numidiens konge, da Sulla fik kongens familie til at vende sig imod ham. Sulla udleverede kongen til Marius, som tog hele æren for sejret over Numidien.

I 88 f.kr gjorde Sulla som den første general nogensinde i Roms historie at invadere byen med sine legioner og hvor Marius og hans tilhængere flygtede efter at der i årevis havde været et dårligt forhold imellem dem. Han blev i 81 f.kr udnævnt som diktator til evig tid. Men han døde i 78 f.Kr mens han havde trukket sig tilbage i 79 f.Kr

Sullas koner og børn:Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: