Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Stil (æstetik)

Stil er en betegnelse der oprindelig betegnede en norm som man skulle følge. I det nittende århundrede hvor kunsthistorien opstod begyndte man at opfatte stil, ikke som en fælles norm men som forskellige udtryk for nation, tidsalder og for den enkelte kunstners egenart. Historien blev opdelt i stilperioder så man lettere kunne orientere sig. Stil blev desuden forstået som nøglen til de historiske perioder og til fremmede kulturer på linie med for eksempel sprog. I løbet af modernismen blev stilbegrebet knyttet til avantgardens kollektivstiske forsøg og det galdt således om at skabe en samlet stil for tidsalderen. Det er især kunstnergruppen "De Stijl" og kunstskolen "Bauhaus" der repræsenterede denne tendens.

Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: