Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Steppe (biotop)

Tilbage til økologi
Steppe er i almindelig tale blot et træløst landskab. I geografien er steppe (som kommer af russisk: степь) en slette uden træer. I økologisk forstand er steppe et tørt, græsdækket landskab i den tempererede zone, hvor plantevæksten (vegetationen) er begrænset på grund af vandmangel. Denne vandmangel skyldes i reglen landskabets placering inde i midten af et kontinent – stepper findes typisk i midten af det euroasiatiske kontinent i stor afstand fra alle oceaner. Dette begrænser den årlige nedbørsmængde ganske kraftigt. Som en tommelfingerregel kan man gå ud fra, at steppen begynder dér, hvor den årlige nedbør er under 350 mm. og Malurt (Artemisia absinthium).]] Stepperne svarer til prærien, selv om man regner med, at prærierne mest domineres af høje græsser, mens de korte græsser er det normale for stepperne. Steppen kan være næsten halvørken og dækket af tørketålende buske, eller den kan være bevokset med græsser. Derfor omfatter begrebet alle landskaber, der på den ene side er for tørre til at bære skov, men som på den anden side for fugtige til at være ørkener.

Verdens største, sammenhængende steppeområde findes i Ukraine, Rusland og naborepublikkerne i Centralasien. Området begynder mellem Dnjepr og Volga, fortsætter gennem halvørkenerne mellem Uralbjergene og det Kaspiske Hav, videre gennem Turkmenistan, Usbekistan og Kasakhstan til de lave bjerge i Mongoliet, Kina, Kirgisistan, Tadsjikistan og Afghanistan.

Tættere på Danmark kan man opleve steppen på den ungarske puszta, i delstaten Burgenland (Østrig) eller på østsiden af Harzen-bjergene.

Table of contents
1 Steppeplanter
2 Se også

Steppeplanter

Her nævnes blot nogle eksempler, som kendes fra danske haver, eller som kunne bruges dér.

Græsser

Løgvækster

  • Ugrenet Edderkopurt (Anthericum liliago)
  • Perlehyacint (Muscari comosum)
  • Kost-Fuglemælk (Ornithogalum umbellatum)
  • Sibirisk Skilla (Scilla sibirica)
  • Sentblomstrende Tulipan (Tulipa tarda)

Stauder

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: