Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Stephen Hawking

Stephen William Hawking (født 8. januar 1942 i Oxford, England) er en af verdens førende teorifysikere samt en af de største genier nogensinde. Hawking er matematik-professor på Cambridge-universitetet i England.

Hans hovedområder er forskningen af kosmos og kvante-tyngdekraft. Hans største bidrag til forskningsområderne inkluderer hans afhandlinger om forbindelsen mellem sorte huller og termodynamikken. Hans forskning indikerer, at sorte huller ikke eksisterer for evigt, men snarere "fordamper" langsomt.

Han blev i en alder af 21 (kort før hans første bryllup), diagnoseret med en nervesvækkende sygdom, en sygdom der gør, at han ikke kan bruge kroppen og sidder derfor kørestol eftersom sygdommen er tiltaget hen ad årene. Derudover er han også nødt til at kommunikere med en kunstig stemme-computer. Men selvom Hawkings lider af denne sygdom har det ikke holdt ham tilbage fra at være aktiv inden for fysikken, hans skriveri samt offentlig fremtræden.

Han har skrevet en del populære fysikbøger, såsom "A Brief History of Time" (1988), "Black Holes and Baby Universes and Other Essays" (1993), "The Theory of everything" (1996) og "The Universe in a Nutshell" (2001). De er alle blevet oversat til mange sprog og er klassiske "best-sellere".

Hawking har tre børn fra sit første ægteskab (1966). Han blev gift igen i 1995.

Ekstern henvisningDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: