Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Startpopulation

Tilbage til økologi
Startpopulationen er den første generation af en art, der netop har slået sig ned i et nyt område, særligt på en ø. Den første generation er nødvendigvis ganske lille, og det betyder, at den arvelige variation er meget ringe. Man taler om, at efterkommerne af en startpopulation har været igennem et genetisk skred på grund af den flaskehals, der har sorteret deres arvemasse.

Startpopulationer er vigtige for studiet af øers biogeografi. Man finder ikke let en naturlig "tabula rasa", og derfor har forskningen været koncentreret om øer, som er blevet renset for alt liv ved en naturkatastrofe. Dels har man kunnet undersøge forholdene på vulkanøen Krakatau, der eksploderede i 1883, og hvor resterne af øen var uden liv lige efter katastrofen. Og dels har man studier i gang på den nyopdukkede vulkanske ø, Surtsey, der opstod fra havbunden imellem 1963 og 1967.

Litteratur

  • Heinrich & Hergt: Munksgaards Økologiatlas ISBN 87-16-107756Denne artikel er fra Wikipedia.
Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: