Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

ß

ß, et specielt bogstav i tysk retskrivning, hvor det bærer navnet Eszett (= "s-z"). Det bruges til at gengive en ustemt s-lyd. I alfabetet skal ß anbringes som et ss.

Forskellen mellem ß og ss gør det muligt at at vise forskellen i længden af den foregående vokal. ß bruges nemlig kun efter en lang vokal (eller en diftong), hvor ss kun bruges efter korte vokaler. Det gør det muligt på tysk at skelne mellem Maße (= "mål") og Masse (= "masse") eller mellem Buße (= "bøde") og Busse (= "busser").

Bogstavet er opstået i Middelalderen som en ligatur (sammenskrivning) af dels et gotisk "langt s", der ligner et "f", men uden tværstregen, og et "z".Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: