Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Spilteori

Spilteori er studiet af chancer og optimal taktik i et spil.

Eksempel

Hr. Hvid, Hr. Grå og Hr. Sort skal i en truel (duel, bare med tre personer). Hr. Sort rammer plet en ud af tre gange. Hr. Grå rammer plet to ud af tre gange. Hr. Hvid rammer altid plet. De skal skiftes til at skyde, hvor den dårligste, dvs. Hr. Sort, starter. Spørgsmålet lyder så: Hvem skal Hr. Sort sigte på, for at han har størst chance?

Svaret kunne umiddelbart være en af de to fjender, men det er det ikke! Hans største chance er at skyde op i luften. Herefter vil det være Hr. Grå's tur og han vil gå efter Hr. Hvid da Hr. Hvid er den farligste i spillet. Grunden til Hr. Grå ikke ønsker at skyde op i luften, er at Hr. Hvid rammer plet hver gang - og han vil naturligvis gå efter den farligste, nemlig Hr. Grå der rammer 2 af 3 gange. På denne måde har Hr. Sort den største chance i spillet - det betyder dog ikke han vinder med sikkerhed.

KildehenvisningDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: