Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Sønderjylland

Sønderjylland, den sydligste del af Jylland, er oprindeligt den nordlige del af Hertugdømmet Slesvig, af tyskere kaldet Nordslesvig. Den sidste jarl af Sønderjylland, Knud Lavard, antog den tyske hertugtitel for sit jarledømme, som siden har været kendt under dette navn. Idag udgør det Sønderjyllands Amt. Var en del af Preussen efter Danmarks nederlag i krigen i 1864, men kom ved en folkeafstemning i 1920, efter Tysklands nederlag i 1. verdenskrig, tilbage til Danmark.

Sønderjylland er den eneste del af Danmark, som er direkte landfast med et andet land (Tyskland i dette tilfælde).Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: