Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Sømrokke

Tilbage til: Biota, dyr, rygstrengsdyr, hvirveldyr, bruskfisk, rokker.
Sømrokken (raja clavata) er 90-120 cm. De unge er tornede på både oversiden og undersiden. De voksne har kun få store pigge spredt på oversiden og en række pigge fra nakken ud på halen, hvor der er to siderækker, hvilket er grunden til navnet. Sømrokken er almindelig i Vesterhavet, Skagerrak og det dybe Kattegat. Den lever af fisk, krebsdyr og bunddyr, hvilket den selv er. Den yngler sommeren igennem. De glatte mørke ægkapsler er seks cm lange og fire cm bredde. Dens kød smager vidunderligt og kan bruges i stedet for hummer. Hunnen kan blive indtil en tredjedel større end hannen. Hannens bugfinner er omdannet til parringsorganer. De kønsmodne hanner har noget der hedder karder, et parti med krumme hudtænder som findes på brystfinnernes over-underside og hoved. Sandsynligvis er karderne et våben som hannerne bruger til indbyrdes kampe om hunnerne. Den styrer med halen, og "flyver" gennem vandet med bugfinnerne, der bølger. Gællerne sidder neden under fisken. Der sidder de fem i hver side. Den camouflerer sig i sandet, så kun øjnene stikker op over sandet.

Kilder/HenvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: