Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Slikkrebs

Tilbage til: Biota, dyr, leddyr, krebsdyr.

Slikkrebsen (latin Corophium volutator) er en mudderæder, som kun er cirka 6 mm lang. Den får føde som alle andre mudderædere ved at suge sand/mudder i sig, filtrere plankton fra og æde det. (Sandet ryger ud igen af anus.) Men slikkrebsen har en helt speciel måde at æde på. Den laver en U-formet hule i sandet. Når det er lavvandet, gemmer den sig nederst i røret, men så når det bliver højvandet, går den op til udgangen i hulen, sætter sig fast med halen og skovler sand/mudder ind i munden og æder det. Slikkrebsen er gennemsigtig og er svær at få øje på. Men sandet er helt prikket af alle de små huller i sandet, hvor slikkrebsene har deres huler.

Vadefuglene æder slikkrebs.

Kilder/HenvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: