Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Slaget ved Svenstrup

Slaget ved Svenstrup
Dato 16. oktober 1534
KonfliktGrevens Fejde
StedSvenstrup ved Ålborg
Part 1Christoffer af Oldenburg
Lübeckerne
Hærfører Skipper Clement
Styrke6000 mand
Part 2Hertug Christian
HærførerHolger Rosenkrantz
Rigsråd Niels Brock
Styrke1200 mand
ResultatBøndernes sejr
Tab(1) ? døde
(2) 14 døde
Se ogsåListe over krigsslag - Felttog

Slaget ved Svenstrup stod mellem oprørske bønder og adelige styrker og var et led i den borgerkrig, der kaldes Grevens Fejde. Bønderne kæmpede under Skipper Clements ledelse og var allierede med grev Christoffer af Oldenburg og og den lübske borgmester Wullenweber, som havde planer om genindsættelse af Christian 2. De adelige styrker var ledet af Mogens Gøye og lensmanden på Kalø slot, Erik Banner.

Adelshæren med danske og holstenske ryttere og fodfolk blev samlet i Århus og besluttede at nedkæmpe bøndernes oprør uden at afvente de landsknægte, som hertug Christian havde lovet at sende til hjælp.

Adelshæren overnattede i Svenstrup, og den 16. oktober om morgenen rykkede Skipper Clements ca. 6000 mand ud af Ålborg og tog opstilling på højderne nord for Svenstrup. Adelshæren blev fanget i mosedragene ved hærvejen - Lere Sig - og led et fuldstændigt nederlag, hvorunder bl.a. de to anførere af adelshæren blev dræbt.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: