Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Skytten (stjernetegn)

Skytten (Sagittarius) er det niende stjernetegn i dyrekredsen. Tegnet ligger mellem Skorpionen og Stenbukken. Solen bevæger sig siderisk igennem Skytten fra sidste midt i december til midt i januar.

Table of contents
1 Astronomisk
2 Mytologisk
3 Astrologisk

Astronomisk

Tegnet er fuldt synligt fra 44°N til 90°S. Den klareste stjerne i Skytten er Epsilon Sagittarii. Af andre interessante objekter kan nævnes Tepotten, en gruppe på otte stjerner, samt mange flotte stjernehobe og –tåger.

Mytologisk

Astrologisk

Astrologien tillægger solens placering i fødselshoroskopet en række betydninger. Men da solen kun er en ud af mange faktorer i et horoskop er følgende beskrivelse ikke dækkende for alle mennesker med solen i dette tegn:

Mennesker født med solen i skyttens tegn siges at være optimistiske og rejselystne idealister. De elsker at udvide deres horisont, både fysisk og mentalt. Deres frihedstrang er stor, og de visner hen hvis deres livsvilkår bliver for forudsigelige.

Kendte danskere født i skyttens tegn: Tove Ditlevsen, Jens Okking, Jarl Friis-Mikkelsen, Line Baun Danielsen.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: