Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Skovbrug

Skovbruget er det jordbrugsfag, hvor man arbejder med udnyttelse af skovtræer. Produktionen giver afkast i form af juletræer, klippegrønt, rafter, pæle, papirtræ, gavntømmer og brænde.

Der står en vis, romantisk aura omkring skovbrugserhvervet, fordi arbejdet foregår i den frie natur og fører til fremstilling af solide brugsværdier. I realiteten er arbejdet ret ensformigt, og det foregår for det meste maskinelt, og resten sker ved hjælp af motorsav. Uddannelsen til skovarbejder stiller dog stadigvæk krav til eleverne om dygtighed, præcision og engagement, og de fleste er glade for at lære håndværket.

Dansk skovbrug har store problemer i disse år, hvor man må konkurrere med produkter fra de østeuropæiske skove. Investeringen i skovbrug er meget langsigtet (mindst 70 år), så der skal arbejdes meget med rentabilitet og produktudvikling for at få det hele til at løbe rundt.

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: