Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Skole

Denne artikels neutralitet er omstridt.

En institution som underviser børn, hvilket ikke nødvendigvis betyder at eleverne lærer noget.

  • Det er sådan at politikerne altid hellere vil bygge fængsler end skoler, fordi de alle er for gamle til, at de selv personlig vil kunne få glæde af de penge, som bruges på skolerne.

  • At lære er at leve -- skolegang er en misforståelse.

Bemærkninger om de vilde i Nordamerika:

Uddrag fra Benjamin Franklin, ca. 1784:

Benjamin skrev: Ved traktatunderskrivelsen, i byen Lancaster, i staten Pennsylvania, i året 1744, imellem regeringen, i staten Virginia og De Seks Nationer (et forbund af 6 stammer); meddelte kommissærerne fra Virginia i en tale til indianerne, at der i Williamsburg fandtes en kostskole, med fripladser til uddannelse af unge indianere.

Hvis høvdingene, fra De Seks Nationer, ville sende 6 af deres sønner, ned til denne kostskole, så ville regeringen sørge for, at der blev passet godt på dem, og at de ville modtage undervisning, i alle de hvide menneskers videnskaber.

Indianernes talsmand svarede:
Vi ved godt, at I beundrer den form for videnskab, der undervises i på disse kostskoler og at det vil være dyrt for jer, at forsørge og uddanne vore ungen mænd.
Vi er der for overbeviste om, at I mener det bedste for os, med jeres forslag, og vi takker jer af hjertet.
Men I, som jo er så kloge, må jo vide, at forskellige folkeslag, kan have forskellige opfattelser af den samme ting, og I vil derfor ikke blive sure på os, hvis vores opfattelse, af denne form for 'uddannelse' tilfældigvis ikke er den samme, som jeres opfattelse.
Vi har nemlig gjort visse erfaringer med jeres 'uddannelse'.
Ikke så få af vore unge mennesker blev tidligere opdraget på kostskolerne, i de nordlige provinser.
De lærte alle jeres videnskaber, men når de kom tilbage til os, så var de dårlige løbere; uvidende, om alle midler til at leve i skoven; ude af stand til at tåle sult og kulde; de kunne hverken bygge en hytte; nedlægge et dyr, eller dræbe en fjende; de var dårlige til, at tale vores sprog; og derfor de var de hverken egnede til at være:
Jægere, krigere eller høvdinge.
De blev faktisk, totalt uduelige til alt!
Alligevel er vi taknemmelige for jeres tilbud, - selvom vi desværre bliver nødt til at afslå det.
For at vise vor taknemmelighed, så vil vi tilbyde jer at:
Hvis I, kommissærer fra Virginia, vil sende os 12 af jeres sønner, så skal vi sørge for deres uddannelse, og lære dem alt hvad vi véd, og gøre dem til rigtige mænd!Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: