Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Skivholme Sogn

Skivholme sogn - ligger i Framlev Herred - Århus Amt

Voldstedet Troldhøj

Ved det sydvestlige hjørne af Lading Sø ligger et midelalderligt voldsted Troldhøj, Trolleborg eller Trollerupgård. Nævnt i 1300-tallet som Troltorp. En rund borgbanke , ca. 11 m i diameter omkring 3 m høj , med oprindeligt vandfyldte grave omkring. Syd for den en større flade med grave omkring, hvor der formodentlig har ligget en ladegård. Der er også fundet spor af en vandmølle, der har fået vand fra et kunstigt indæmmet kær.

Terp Mølle

Lå ved Borum Bæk, der kommer fra Lading Sø, og løber ned i Lyngbygård Å. Hørte først under Lyngballegård, men kom senere under Frijsenborg. Nævnt 1. gang 1632. Bageri oprettet i 1890-erne, i 1906 var der fiskeudklækningsanstalt. Nedlagt som mølle og bageri i 1923.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: