Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Silat

Silat er en ældgammel kampkunst, som dækker det sydlige Filippinerne, Malaysia og Indonesien. Silat betyder frit oversat hurtig handling.

Historisk

Historisk har det fælles rødder med Kali og daterer tilbage til Sri Vishayan-dynastiet på Sumatra omkring det 5. århundrede. Silat tager sin nuværende form i 1300-tallet.

Karakteristika

Indonesisk Silat, kaldet Pençak Silat er det mest kendte. Pençak betyder undvigelser og indikerer at kraft ikke skal mødes med kraft iflg. indonesisk kultur. Senere er kraft mod kraft dog kommet til kampkunsten. Der findes en lang række forskellige stilarter, der er ligeså forskellige, som de lokalområder, de er udsprunget fra. Nogle har handelsmænd brugt til forsvar mod røvere, andre stilarter bærer præg af spirituelt indhold. Mange stilarter karakteriseres ved nogle lave siddende stillinger, der egner sig til kamp i den tætte og mudrede jungle. Der anvendes alt fra våbenløs over sværd til vifte.


Denne artikel er kun påbegyndt.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at [ tilføje mere].Denne artikel er fra Wikipedia.
Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: