Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Sikhisme

Sikhismen er en religiøs lære, som stammer fra Guru Nanak, der levede i Indien i 1400-tallet. Hans ni efterfølgere videreudviklede religionen til den form, den har i dag. Ordet sikh er punjabi og betyder "elev".

Sikherne har deres egen religiøse bog, Adi Granth, og de mødes til gudsdyrkelse i templer, der kaldes gurdwaraer. De følger en række særlige skikke, som for eksempel ritualer i forbindelse med oplæsning af de hellige skrifter.

Sikherne tror på karma i lighed med for eksempel hinduerne, men religionen er monoteistisk med kun én Gud. Dele af religionen kan minde om bhakti-miljøerne i Indien, mens andre også minder om islamisk sufisme.

I sikhismen findes der som nævnt kun én Gud og skaber. Opnår man kontakt med Gud, bliver man frelst og undgår genfødelse. Denne kontakt opnås bl.a. ved at besøge forskellige guruer. Derimod skal den troende ikke foretage alle de tempelbesøg og ofre, som kræves af hinduismens tilhængere. Tilhængerne af sikhismen blev meget udsat for angreb og forfølgelse fra det muslimskee styres side i den første periode efter religionens opståen, hvilket førte til en øget samhørighed mellem tilhængerne og en vis grad af militarisering.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: