Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Sherlock Holmes

Sherlock Holmes er en fiktiv amatørdetektiv skabt af den engelske forfatter Arthur Conan Doyle. Sherlock Holmes, der tydeligvis er bygget over Edgar Allan Poes figur C. August Dupin er den første store kriminalromansdetektiv og vandt stor popularitet i samtiden. Han er hovedperson i mere end 60 historier, deraf 4 romaner.

Holmes er den deduktive opdager par excellence, han angriber enhver krimigåde som et videnskabeligt problem og er kendetegnet ved at finde sammenhænge og spor i dagligdags ting som alle andre synes at overse. Med i historierne om Sherlock Holmes er også altid hans trofaste ven, Dr. John Watson, der som oftest har sine egne, forkerte, teorier om de mysterier de undersøger, og som altid er fuld af beundring når Holmes endelig afslører tingenes sande sammenhæng.

Karakteren Sherlock Holmes er en af de hyppigst portrætterede i filmverdenen, med over 200 film i det 20. århundrede. 79 forskellige skuespillere har prøvet kræfter med den berømte detektiv, deriblandt den danske Viggo Larsen, som medvirkede i hele 6 film, og opnåede en international berømmelse for sin rolle.

Den nok mest berømte historie om Holmes er The Hound of the Baskervilles fra 1902, den er blevet filmatiseret utallige gange og regnes generelt blandt de bedste krimiromaner nogensinde. En tysk version, Der Hund von Baskerville (1937), var den ene af de to film der blev fundet i Hitlers bunker i 1945, da de allierede indtog den, den anden var også en Sherlock Holmes, Der Mann, der Sherlock Holmes war (1937).Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: