Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Sarajevo

Sarajevo er Bosnien-Hercegovinas hovedstad og største by. Ved en folketælling i 1991 var der 361.735 indbyggere, men i 2003 var indbyggertallet faldet til 297.672. I hele "Storsarajevo" er der omkring 450.000 indbyggere.

Der er fundet arkæologiske vidnesbyrd om en uafbrudt eksistens af kulturer i området i og omkring det nuværende Sarajevo siden yngre stenalder. Den tidligste gruppe mennesker tilhørte kulturen Mousterien, en kultur der var udviklet af neandertalmenneskene.

Sarajevo er en multikulturel by, hvor der kan opleves moskeer, katolske og græsk-ortodokse kirker, synagoger osv. Sarajevos moderne bydele ligner mange andre europæiske byer, mens Stari Grad ("Den Gamle By") er præget af den osmanniske periode (1450-1878).

I 1984 var Sarajevo værtsby for Vinter-OL.

I krigen om rest-Jugoslavien i begyndelsen af 1990'erne blev byen centrum i den voldsomme borgerkrig mellem de serbiske (græsk-ortodokse), de kroatiske (katolske) og de bosniakiske (muslimske) befolkningsgrupper i Bosnien-Hercegovina. Da byen var sæde for den muslimsk ledede regering, blev den mål for især de serbisk-bosniske oprøreres snigskytter og artilleri. På den måde byen blev befolkningen udsat for store lidelser og byen led omfattende ødelæggelse.

Ekstern henvisning


Denne artikel var dagens artikel den 4. maj 2005.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: