Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Sangskrivning

Sangskrivning er den proces hvor en person, eller en uddannet sangskriver, udformer teksten til en sang (også kaldt lyrik).

Table of contents
1 Tema og emne
2 Synonymer
3 Proces

Tema og emne

Der er ingen fast retningslinjer for hvad en sang kan, eller skal, handle om. Det er op til sangskriveren. Men for at give sangen kvalitet, er det en god idé at udforme den på en sådan måde, at det er en majoritet, fremfor en minoritet, der kan relatere til den. En sang handler ofte om at komme ud med følelser, og mange sange er derfor også skrevet på tidspunkter hvor sangskriveren har været emotionel. Eksempler på temaer kunne være:

Selvom et tema er blevet brugt før, kan man stadig frembringe en original og/eller god sang, eksempel vis ved at udtrykke sig på en anderledes måde.

Synonymer

Folk der har læst mange sangtekster, specielt fra nybegyndere, vil hurtigt lægge mærke til tendensen til at bruge en mængde af ord, igen og igen. Ofte kan der ligefrem være tale om hele sætninger. Eksempler:

  • "Take my hand"
  • "Oh, baby"

Der er også mange ord der går igen, som fx:

  • "Pain"
  • "Death"
  • "Love"
  • "Insane"

En opmærksom sangskriver prøver derfor på bedste vis at undgå disse typiske ord og sætninger, der er blevet brugt alt for mange gange før. Dette kan eksempelvis gøres ved brug af
synonymer, eller ved at omformulere sætningen til noget helt andet - eksempelvis en metafor - men hvor det stadig betyder det samme.

Proces

Hvis man skal kombinere end sangtekst med musik, er der to ting man kan gøre:

  • Man kan skrive teksten og tilpasse musikken til teksten
  • Man kan udforme musikken og tilpasse teksten

I sitautioner hvor lyrik skal sammensættes med musik, skal man eksempelvis tage højde for de takter musikken skal følge, samt overgangene mellem intro, mellemspil, vers, omkvæd, bridge, osv.

Som udgangspunkt kan man ikke sige den ene metode er bedre end den anden. Det er noget der vil variere fra gruppe til gruppe, som fra person til person.

Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: