Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Salt Lake City

Se galleriet
»« i .
Salt Lake City er hovedstaden i Utah, USA. Byen blev grundlagt den 24. juli 1847, da de første mormoner, anført af Brigham Young, ankom. Byen er hovedsæde for "Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige". I 2002 var Salt Lake City værtsby for Vinter OL.

Byens byplan er baseret på en plan lagt kort efter grundlæggelsen. Byen består således af blokke arrangeret i kvadrater på 10 acres (4 hektar). Blokkene er delte af gader der er 132 fod (40 meter) brede, eller som det i sin tid blev formuleret: bredde nok til at et spand på 4 okser og en overdækket vogn kan vende. Centrum i byen er tempelpladsen (Temple Square), og alle gader er koordinater der nummereres herfra. Således kan en vej eksempelvis være "100 North" eller "2000 South Temple". Øst og vest regnes fra "State Street"

USA's første stormagasin, ZCMI (Zions Cooperative Mercantile Institution), blev åbnet i byen i 1868.

Byen ligger i en dal i Rocky Mountains i en højde af mellem 1319 og 1584 meter. Nordvest for byen ligger Great Salt Lake.

Statistik

  • 181.743 indbyggere i selve Salt Lake City.
  • 1.622.073 indbyggere i det sammenhængende byområde (metropolitan area).
  • Cirka 51 procent er mormoner.

Ekstern henvisningDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: