Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Rur

Tilbage til: Biota, dyr, leddyr, krebsdyr, rankefødder.
Ruren (f.eks. Balanus crenatus) er et lille krebsdyr som bor i et hus af kalk formet som en vulkan. "Døren" dækkes af to kalkplader. Mens den spiser, åbnes og lukkes døren hele tiden for at holde vandet ude, eller hvis den sten, den sidder på bliver tørlagt, kan den holde vandet inde i huset, for ikke at udtørre. Ved hjælp af bøjelige tråde, renser den vandet for mikroskopiske dyr, planter (som den spiser) og ilt. Ruren sætter sig fast til et eller andet, sten, skibsbunde eller krabber. Når først den har sat sig fast kan den ikke flytte sig, dannet, end nogen få millimeter.

Ruren er meget svær at få fat i for fjender, for den er godt beskyttet i sit hus, som den kan lukke tæt foroven.

Den sænker bådenes hastighed, hvis de kan sætte sig på bunden, og de stinker, når de døer, af at båden kommer på land om vinteren.

Kilder/Henvisninger

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: